Framsteg?

Igår kväll fick Basti delade vi upp hans mediciner på kvällen samtidigt som han fick sondmat. Tyvärr gick det inte så bra då allt kom upp igen så det var bara att duscha honom även den kvällen. Måste ändå säga att han är väldigt söt då han berättar för sköterskan att hon behöver torka golvet direkt då han inte förstår att hans dusch går före att torka golvet. Därefter stoppades sondmaten. Han får nu ca 0,5 dl i timmen, känns som ingenting men det verkar vara det hans mage klarar just nu. Därför får han dropp och näring under nätterna fortfarande. Röntgen visade inget fel på magen så det är ju alltid något.

Natten kändes lite bättre än igår då de gav morfin mer regelbundet vilket inte gav smärttopparna på samma sätt. Basti var jätte mysig vid två tillfällen i natt då han kryper över till min säng och vill sova på min arm så nära som möjligt i först en timme och sedan i ytterligare två timmar. Detta är inget vi är vana vid men han vill väl ha extra närhet just nu och tanka energi. Även när han vaknade ville han att jag skulle bära honom och gå runt runt i korridorerna i över en timme. Han bara skrek när jag försökte sätta mig eller gick in på rummet. Det är ett framsteg att han ville vara ute i korridoren men samtidigt märker man att han inte är helt ok då han inte vill vara i lekrummet, kolla på de andra barnen eller ha på sig sin tröja istället för landstingets skjorta.

Känns ändå som vi börjar göra framsteg även om det går sakta, men vet inte om jag vågar tror det eller säga det. Varje gång hittills när jag börjat tro på en förbättring har det ganska omedelbart lett till bakslag i olika grad. Men samtidigt måste man ju våga tro på förbättringar vilket förhoppningsvis leder till att vi snart är hemma även om vi inte får fira nyår hemma. Är dock hellre här där han kan få den hjälp han behöver och gör det bästa av dagen än att vara hemma när Basti inte mår bra.

3 reaktioner på ”Framsteg?

  1. Fina Ellinor, Bastis underbara mamma Mikaels hustru du är beundransvärd fantastiska du. Viket team ni är vilken kämparglöd ni har för er hjälte. Er lilla hjälte är en riktig krigare o ni finns där för honom hjälper o betyder allt för honom. Kärlek kärlek kärlek❤❤❤

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s