Vila

Försöker vila med Basti på rummet då han haft en tuff natt. Han verkar trött trots att han sov stora delar av gårdagen men får inte ro någon längre stund då han skriker aj aj och pekar på benen, magen och ibland huvudet. Jag blåser där han säger att han har ont och han får lite ro, sedan upprepas detta många gånger under natten och han får även morfin och annat smärtlindrande för smärtan. Nu fortsätter detta även på förmiddagen och jag försöker att vila samtidigt men det är svårt att koppla av fullt ut när barnen leker utanför. Det är underbart när ens barn är piggt och orkar leka trots cancern. Vi föräldrar uppmuntrar det och känner oss nöjda, men i de stunderna glömmer man lätt bort de barn som ligger på rummen och försöker sova bort smärtan eller bara är trötta. Det blir en dubbel värld det här när man bara önskar att även Basti orkade busa i korridorerna samtidigt som jag förstår att då är det något annat barn med familj som säkerligen ligger på sitt rum som vi gör just nu. Om det hade funnits större ytor för barnen att leka på, än i korridorerna, tror jag hade varit en möjlig lösning för att alla oavsett tillstånd skulle känna sig mer nöjda. Tyvärr har de som byggt Nya Karolinska inte riktigt tänkt på att det är barn på avdelningarna här och att vissa av dem är här i långa perioder med sina familjer.

3 reaktioner på ”Vila

  1. Det måste vända för kämpen, Basti min hjälte om jag ändå kunde ta din smärta du lilla gubben i lådan ska vara pigg full med bus o vara sprallig Ett skepp kommer lastat med styrka o energi #KämpaBasti❤❤

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s