Sova, sova

Basti hade hållit farmor vaken ett tag i natt men under dagen har han nästan bara sovit. Det kan bero på de höjda doserna av smärtlindring. Läkaren ville idag testa att höja mängden mat till 150 ml per timme från 105 ml per timme som ges fyra gånger per dag. 45 ml är inte ens en halv deciliter vilket känns som lite vätska och att det inte skulle vara några problem. Tyvärr började han kräkas tio minuter efter att maten hade getts så det var bara att bädda rent i sängen och in i duschen som han inte gillar. Därefter somnade han om och då efter ca 45 min var det dags att ge all medicin i sonden. Då tog det ca 25 minuter tills han kräktes igen, men den här gången ville han duscha. Jag trodde aldrig att jag skulle kunna hantera och hjälpa Basti i situationerna då han kräks, funkade inte alls i början, men när jag väl måste är det bara att bita ihop och göra. Finns tyvärr inget annat alternativ.

Det känns som vi har gått flera steg tillbaka då vi känner igen både smärtorna i kroppen och problemen med magen sedan tidigare i behandlingen. Imorgon blir det ultraljud och röntgen igen av magen för att se om vi kan få några svar där. Läkaren har i väntan på den undersökningen i vart fall bestämt att ge dropp och näring i blodet igen. Det känns som nyår hemma kommer längre och längre bort utan vi får nog ställa in oss på att vara här. Om man i sådant fall ska tänka positivt så får vi bra utsikt över fyrverkerierna i stan.

Nu får vi se hur natten blir när han sovit hela dagen men han får medicin som kan göra honom trött så det behöver inte betyda att vi får vara vakna mycket i natt.

2 reaktioner på ”Sova, sova

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s