Avkoppling

När Bastis farmor kom till sjukhuset igår var det ändå bara jag som gällde och hon fick inte ens följa med och gå i korridorerna. Då tänkte jag att vi nog skulle få ställa in vår hotellnatt för att vi inte kunde lämna Basti. Men efter en dos morfin och lavemang så mådde han så mycket bättre och då gick det bra med farmor och farfaster som var på besök. Förstår vilken enorm smärta han måste ha när han blir som ett helt annat barn med morfin. Vi har även börjat ge metadon för att han ska få en mer långsiktig smärtlindring, förutom det han redan har som man även utökat doserna på. Metadon har dock en lång halveringstid vilket medför att det tar några dagar innan det kommer upp på rätt nivå. Jag lär mig saker hela tiden som jag aldrig trodde att jag skulle behöva kunna eller ens fundera över tidigare.

Vi blev hämtade igår på sjukhuset av Mickes syster med man och så åkte vi ut till Lidingö. Det är inte långt bort utan vi ser nästan både vårt hem och sjukhuset men det känns som det är en helt annan värld och det är så välbehövligt. När vi åkte fick jag tyvärr lite synbortfall och kände att migrän var påväg, men efter lite medicin, vatten och en lyxig dusch så mådde jag mycket bättre. Vi åt en väldigt god middag på hotellet och bara satt och pratade. Så skönt att slippa fundera på mediciner och sondmat mm för ett knappt dygn. Det känns så lyxigt att få rymma från vardagen och sjukhuset på det här sättet.

Redan i början när Basti blev sjuk fick vi erbjudandet från Mickes syster att vi skulle få bo på hotell en natt. Då det hela tiden varit så mycket att tänka på med Basti och det aldrig känns som det finns något tillfälle som är rätt blev det aldrig av att vi bokade något. Det var därför hon tog tag i det och bokade, fixade barnvakt och allt runtomkring samt såg till att vi kunde avboka i sista stund om det behövdes så vi inte behövde känna någon stress över om det inte skulle kunna gå att genomföra. Detta gjorde att vi kom iväg och fick en välbehövlig paus. Jag har ingen förmåga just nu att fixa saker själv eller att ta egna intiativ till sådant som ger energi. Förhoppningsvis blir det bättre med tiden då man behöver ladda batterierna, vilket migränen var ett tydligt tecken på. ❤️

4 reaktioner på ”Avkoppling

  1. Så underbart gjort av Cecilia mfl. Då jag kommer ner i februari hoppas jag kunna ta med dig bort en stund. Önskar jag bodde närmare och kunde göra mer. Vi tänker på er hela tiden. ❤️❤️❤️

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s