Hissen

Bastis matlust är inte så stor längre, han hade några dagar då det inte gick att få stopp på honom men nu är det annorlunda igen. Han säger att han vill ha korv, pasta, clementiner mm men när han får det vill han inte äta. Som tur är verkar den nya sondmaten fungera. Den är egentligen från 3 år, men gjord på mer riktiga födoämnen såsom kyckling och grönsaker. Så länge det fungerar är jag nöjd! Så nu innan han vaknar ger de honom första måltiden, så praktiskt.

Basti trillade på lekterapin i fredags och hade efter det ont i det benet. Han ville inte använda det och ville inte stå. Vi blev lite oroliga, men efter gårdagens röntgen fick vi besked att det inte var någon skelettskada i alla fall. Får hoppas att det snart går över.

Basti får fortfarande lite feber på eftermiddagarna och kvällarna. Inte mycket men ändå feber, detta gör att vi fortfarande är inskrivna på avdelningen. Ett annat problem vår lille kämpe har just nu är att han har fått sår på hela rumpan av cellgifterna han fick i förra veckan. Så nu får vi försöka lufta honom och så fick vi lägga i något lila medel på kompresser i blöjan vid några tillfällen. Får se vad läkarna säger idag om de vet något om hur våra kommande dagar ser ut. Basti ska få cellgifter på onsdag igen om det går enligt plan.

Igår passade vi på att gå ut en runda när solen fortfarande var uppe. Vi berättade för Basti att vi skulle ut och busa och fika. Han blev jätte glad och såg fram emot det medan vi klädde på honom alla kläder och satte honom i vagnen. Vi hann dock knappt ut ur hissen innan han sov.. Vi var ute i mer än 2 timmar då vi gick fram och tillbaka till stan för att kolla julskyltningen och fikade. Basti sov sig igenom allt och vaknade i hissen upp till avdelningen igen så han trodde nog vi lurade honom med promenaden.

På kvällen fick Basti prata med sina kompisar via Facetime igen. Det är så fantastiskt att den möjligheten finns eftersom han blir så glad av att prata med sina kompisar. De visade varandra pippiböcker de fått och hade de på huvudet och busade. Vi hoppas kunna träffa dem när vi kommer hem.

Basti har lite andra tider än många andra barn känns det som och just nu låter vi honom bestämma själv. Detta innebär att han somnar först vid 22-23 och vaknar vid 9 om han inte blir väckt för kontroller mm. Vi har många vakna timmar ihop med vår kämpe nu och det är underbart även om det ibland är skönt med någon timme för sig själv ❤

En reaktion på ”Hissen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s