Kaos och Fredagsmys

Kulvertarna på Karolinska sjukhuset är väldigt långa märkte vi igår då vi gick till gamla delen i ca 20 minuter för att göra ögonundersökning av Basti då han börjat rulla ögonen bakåt på något konstigt sätt några gånger per dag. När vi kom fram fick vi vänta ca 30 min för att de var försenade, när det väl var vår tur var Basti så duktig. Han gjorde precis det som de bad honom om att göra och när de skulle fotografera ögat la han huvudet precis som man skulle direkt. Sköterskan fick sedan ett samtal och vi var tvungna att vänta för att fotografera andra ögat, då blev Basti sur för han ville fortsätta. Läkare som stod i rummet och väntade med oss fick då försöka hantera maskinen då det inte är vanligt att barnen blir sura för att de inte får göra klart. Basti är helt klart en speciell kille ❤

Efter undersökningen var klar fick vi vänta i det tråkiga väntrummet, som var några stolar och bord i en korridor, på någon som kunde hjälpa oss tillbaka till avdelningen genom kulvertarna. Innan hon kom så han Basti kissa ner hela sig, lite på mig och golvet. Jag hade givetvis ingen blöja med mig just då eftersom jag inte förstått hur långt bort vi skulle eller hur lång tid allt skulle ta mm. Samtidigt i detta kaoset så piper Bastis dropp och näringslösning med jämna mellanrum i kör. Just då kändes livet ganska tufft måste jag erkänna. 

Tidigare på dagen fick vi/avdelningen en vagn av en snäll tjej som jag kontaktade tidigare i veckan för att fråga om hon kunde rekommendera någon vagn till en avdelning på sjukhuset. Hon hade då en jätte fin vagn som hon skänkte. Är så underbart vilka fina människor det finns! ❤

Efter kaoset begav vi oss iväg på permission hem till Bastis faster där kusinerna hägrade. Basti var först blyg och ville inte ta av sig mössan och jackan, kanske för att han bara träffat en av tjejerna sedan han fick sonden och tappade håret. Men efter ett tag släppte det och det var så ljuvligt att höra hans skratt när han busade med tjejerna och fick vara en av dem för ett tag igen. Det gav verkligen energi till vår kämpe ❤ 

Tjejerna som inte träffat Basti undrade lite över slangarna och frågade om han klippt sig men så fort vi berättat lite så behandlade de honom som tidigare. Barn är verkligen underbara på det sättet, frågar om det de tycker är konstigt eller annorlunda och efter svar så accepterar de oftast det och kör på som vanligt. Det borde vi vuxna ta efter och istället för att bara titta och undra våga fråga för det är oftast bättre än att måla upp en egen bild i sitt huvud.

I natt sov jag och Micke hemma igen medan farmor var på sjukhuset med Basti. Det är sådan lyx och så behövligt att få den möjligheten att göra så här. Är så himla tacksam både för möjligheten att sova hemma ibland och för alla andra som hjälper till och ställer upp för oss på olika sätt! Utan er hade detta inte funkat ❤

4 reaktioner på ”Kaos och Fredagsmys

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s