Clowner och musikterapi

Basti har idag både träffat två clowner och träffat en musikterapeut. Clownerna gjorde en ballongnyckelpiga till Basti så att han kunde pimpa sin hjulgran. De blåste även såpbubblor som verkar vara mycket fascinerande. Under 30 min varje måndag är det sångstund där barn och vuxna får sjunga och spela tillsammans. Även om Basti missade början och var väldigt trött vid den tiden så spelade han med sin marakass och klappade händerna, det värmer hjärtat.

Mycket tid på avdelningen går till att bära på Basti som inte vill gå längre pga muskelsvaghet och ev smärta i benen. Som tur är tipsade någon ur personalen mig om ett bälte med en ”pall” som underlättar livet för mig och framförallt för min rygg. Det är helt perfekt och det är många som tycker att det ser väldigt bekvämt ut.

Jag trodde att vi skulle få lite miljöombyte med lekterapin idag så jag tog hissen ner till vån 4, men när jag öppnar dörren bara skriker Basti och är jätte ledsen då han inte alls ville vara där. Då var det bara att åka tillbaka till avd 12 igen. Basti vill inte gå in i lekrummet på avdelningen heller särskilt ofta längre. Det är precis som han vet att han inte orkar gå och leka som tidigare samt är rädd för att trilla då han tappar balansen så då verkar han tycka att det inte är värt att försöka ens. Idag hörde vi dock att det var någon inne i lekrummet som lekte så glatt med sin mamma och då blev han så nyfiken att vi kunde gå in en kort stund och sitta och titta på medan de lekte.

Kvällen avslutades med besök av en vän och catering som kommer varannan måndag till avdelningen. Det är guld värt, med både besök och god mat. Att spendera mycket tid på avdelningen som vi har gjort blir roligare då det kommer besök och vi får en inblick i vad som händer i vår tidigare vardag.

Vad det gäller Bastis mående just nu så krånglar magen fortfarande och blir uppspänd så fort han äter något och dessutom mår han illa. Det var en kirurg som tittade på honom idag igen och han fick även röntgas igen. Han är en superhjälte vår kille som direkt på sig på britsen stilla med händerna ovanför huvudet, han har lärt sig exakt hur man ska göra. Röntgen visade inget särskilt mer än gaser i tarmarna, vilket vi redan ser på utsidan. Magproblemen kommer antagligen fortsätta då vi inte kan hjälpa honom med gaserna just nu då hans immunförsvar inte existera och man vill då inte utsätta honom för risker med inflammation eller infektioner. Imorgon väntar även nu röntgen då Bastis port ev sitter lite fel enligt röntgenläkaren idag så det behöver dubbelkollas.

4 reaktioner på ”Clowner och musikterapi

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s