På rymmen

Igår eftermiddag kom Bastis farmor till sjukhuset och skulle hänga med honom för att vi skulle få egentid. Vi var på bio och ute och åt middag, så annorlunda att vara i den vanliga vardagen för en kväll. Att sova hemma utan all personal som springer på rummet och maskiner som piper i tid och otid är väldigt skönt. Hoppas att vi alla snart är hemma igen och då längre än ett dygn.

Det är säkert de som tycker att det är lite märkligt att vi lämnar Basti och ger oss ett dygn utan honom. Men vi vet att Basti har det hur bra som helst och att det är viktigt att vi ger oss själva tid ensamma. Alla hör om de tuffa småbarnsåren och hur det sliter på förhållandet. Det sker väldigt många separationer första åren i barnens liv enligt statistiken. Det är tufft att få ihop livet tillsammans när man går från att kunna lägga allt fokus på sig själv och relationen till att lägga all fokus på någon annan och då glömma sig själva. När ens barn blir sjukt som Basti är det såklart ytterligare en faktor som påverkar förhållandet. Att orka vara något annat än mamma till Basti är ingen självklarhet. För att vi ska öka på våra chanser att bli starkare under detta maraton tror vi att det är viktigt att ta hjälp av nära och kära för att få egentid och få försöka ägna oss åt varandra för en stund. Av det hoppas vi få både energi åt vår relation och oss själva. Det är som sagt ett maraton vi påbörjat och då är det viktigt att få energipåfyllnad för att orka tillsammans in i mål. ❤

Innan vi begav oss iväg igår hade den underbara personalen ordnat julpyssel för de familjer som var på avdelningen. De kunde måla, gör julkort med glitter, smällkarameller mm. Så underbart att se personalen fixa detta för barnen och att korridorerna fick lite extra glitter på golven. 🎄

4 reaktioner på ”På rymmen

  1. Ni är de mest fantastiska föräldrar, Basti har de bästa klokaste föräldrar som ett barn kan ha. Så rätt tänkt av er blir varm i mitt hjärta av ju förnuftiga ni är. Kära Ellinor o Mikael med er hjälte endast det bästa är ni värda. De innerligaste kramar Pia

    Gilla

  2. En riktigt trevlig kväll som vi alla behövde, och ni är världens finaste föräldrar och tänker helt rätt i att även ta ansvar och ta hand on varandra och er själva i denna tuffa tid som just nu pågår ❤️

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s