Ballong

Basti ligger för att vakna nu på vårt rum efter att han sövts för prov i benmärg och ryggmärg där resultatet kommer imorgon. De resultaten är avgörande för kommande behandlingsprotokoll. För att få det lättaste protokollet så ska cancercellerna i ryggmärgen vara under 0.1%. Sedan är det andra faktorer som också spelar in men detta är den viktigaste faktorn.

Lavemanget fungerade bra igår men trots det så är Bastis mage väldigt uppspänd som en ballong som snart ska spricka. För att undersöka detta har läkaren skickat en remiss till röntgen och ultraljud för att kontrollera hur det ser ut där inne. Får se om vi blir kvar här i natt också eller få åka hem för att komma tillbaka imorgon igen för en annan typ av cellgift som ges som en spruta i benet. 

När jag sitter i dagrummet, som är som en korridor med 4 bord med tillhörande stolar och med en lucka för köket till patienterna som bara personal får bemanna, slås jag av hur många familjer som tyvärr drabbas av cancer. Har varit här nästan varje dag i en månad och det är flera nya familjer man möter varje dag. Några är här under längre perioder och många bara över en dag. Alla har olika typer av cancer med olika prognoser för framgång. Jag är så tacksam för vad vården och forskningen gör för att prognoserna ska bli bättre för fler barn. Därför är alla bidrag till Barncancerfonden så viktiga. Jag förstår om ni tycker att jag är tjatig om detta men det gör så stor skillnad för oss som hamnar i den här situationen. Barncancer skiljer sig från många sorter av cancer för vuxna där våra livsval kan ha betydelse för risken att drabbas av cancer men så är det inte för barn. För barn är det egentligen slumpen som avgör vem som drabbas, vem som får en förändring i cellerna. Inget barn borde drabbas och om de drabbas borde alla få den bästa behandlingen och övervinna cancern. Därför är bidragen så viktiga då de finansierar cencerforskningen till stor del.

5 reaktioner på ”Ballong

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s