Ensam hemma

Ikväll var det min tur att åka hem till vår tomma och mörka lägenhet. Känslan när man lämnar sjukhuset är märklig då det känns som man bara är en åskådare i den världen där livet fortsätter som vanligt. Men det är bra att komma ut från sjukhuset så inte den vardagen blir för bekväm och man får en rädsla för världen utanför.

Det är jobbigt att sitta på rummet när Basti mår dåligt och inte orkar göra något. Familj och vänner som kommer på besök gör en enorm skillnad och ger energi för att vi ska orka. Att prata med olika människor är så skönt och avslappnande samt får tiden att rusa iväg. Jag har inte tålamod eller fokus att exempelvis läsa böcker, mycket tid ägnas därför åt att kolla på mobilen eller prata med olika personer. Är så tacksam att den möjligheten finns. Vad gjorde man innan mobilen och Tv:n på rummet fanns då man spenderade tid på sjukhuset?!

Idag har vi fått leverans av mat och kakor, sådan lyx! Sedan fick Basti leverans av en mobil han får låna så att han kan kolla på Pippi när han så önskar. Tänk vilka vänner vi har! Jag fick även lyxen att få massage på avdelningen då en person kommer varannan vecka för att massera patienter och deras föräldrar. Det var ett väldigt bra initiativ att den möjligheten finns!

Idag har Basti inte haft feber! Har det vänt nu kanske? Läkarna har justerat smärtlindringen vilket vi hoppas ge resultat snart så att han slipper ha ont men blir lite piggare. 

När jag lämnade idag hade vi duschat Basti inför sövning imorgon då planen är att det ska tas olika prover, byta nål och sätta tillbaka sonden. Vi håller tummarna för att det går att genomföra imorgon!

2 reaktioner på ”Ensam hemma

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s