Hur hamnade vi här?

Från den stressiga vardagen rakt in i en vardag på sjukhuset där allt handlar om att få Basti att må så bra som möjligt under omständigheterna.

För drygt två veckor sedan var han en till synes frisk kille. Förvisso sov han lite mer än de andra barnen, åt lite mindre, fick ofta feber och hade små blåmärken på kroppen. Blåmärkena under blöjan var de jag reagerat mest på för hur får man blåmärken där? Jag hade lyft mina misstankar om blodcancer, leukemi, med min svärmor som tyckte att det vore bra att gå till läkaren för att kontrollera detta och få det bekräftat att så inte var fallet. Jag gick och kontrollerade detta någon månad senare när även förskolan noterat att han sov mer och åt mindre. Tyvärr så bekräftades mina misstankar istället för att jag kunde glömma dem.

De här två veckorna som gått är som en hemsk mardröm. Det är massor av provtagning dygnets alla timmar och provsvar som går upp och ner. Som det inte räckte med leukemi så har han även hunnit få en blodpropp, inflammation i tarmen och blodförgiftning. Detta har resulterat i hög feber och han har en smärta i kroppen av den här kombinationen tillsammans med cytostatikan. Det gör så ont att se sitt barn lida så mycket och man önskar att man kunde ta hans smärta ❤

Det vi kan ge Basti just nu är kärlek, trygghet och styrka. Mikael är en fantastisk pappa som ger honom precis det som han behöver. För att orka hela vägen måste vi även tänka på oss själva. Vet inte hur många gånger jag hört att äta och sova är avgörande för att orka. Men det är så svårt trots att man vet att man borde.

Att ha familj och vänner som ställer upp och vill hjälpa till när man är i en sådan här situation är fantastiskt!  ❤

2 reaktioner på ”Hur hamnade vi här?

 1. Jag är så ledsen för er och Bastis skull.
  Jag tänker på er mest hela tiden och håller tummar och tår för att det snart ska vända och att ni ska få det lite lättare i en tuff situation.
  ❤❤❤❤❤
  Kram
  Linda (Mickes kusin)

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s