Första blogginlägget

Små saker. De fanns där. Men var för sig betyder de ingenting. Jag avfärdade det, men till slut var Ellinor säker. Hon bokade en läkartid, genomförde en undersökning och de tog lite prover. Efteråt tog farmor Basti medan Ellinor åkte iväg på en konferens och jag var upptagen med mitt på kontoret. 

När klockan var runt fyra ringde telefonen och displayen visade okänt nummer, så jag ignorerade att svara. Kort efter fick jag ett meddelande från röstbrevlådan och min nyfikenhet fick mig att lyssna av vem som ringt. Det var läkaren som gjort proverna. Han lät stressad och allvarlig på samma gång. Jag ringde direkt tillbaka på det nummer han uppgett. Jag förstod direkt att det inte var bra. Han sa att han inte kunde säga något med säkerhet men att de sett förändringar i blodet som starkt tydde på Leukemi. En specialist på Astrid Lindgren skulle ringa samma kväll eller dagen efter och vi ska lyssna på honom. Så fort jag lade på kände jag en klump i bröstet och benen kändes som spaghetti. För stunden slog jag bort det och tänkte istället att jag måste få tag på Ellinor innan läkaren ringer henne när hon sitter med alla sina kollegor på en konferens. När Ellinor svarade sa jag precis det jag fått berättat. Det ser inte bra ut, men vi vet inte säkert än. Kort efter ringer läkaren från Karolinska och ber oss åka in direkt. Nån timme senare är vi där, jag, Ellinor och Sebastian. 

Några prover senare sitter vi med en annan läkare som konstaterar att Sebastian har Leukemi. Oddsen är goda då de allra flesta överlever, men behandlingen är lång och krävande med cellgifter och andra mediciner. Läkaren sjukskriver oss båda för vård av allvarligt sjukt barn i 6 månader till att börja med. Han berättar lite om behandlingen och vad som händer närmast, men jag kommer inte ihåg ett ord av vad han sa.. Men så mycket förstår jag, nu börjar ett nytt liv..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s